Reacties cliënten

Na afloop van de behandeling geven cliënten vaak een korte indruk van hun ervaring. Hieronder een paar voorbeelden.

G. (vrouw, 55 jaar)
Ben heel onzeker geweest en neem nu besluiten en dat heb ik mede aan jou te danken. Zonder jou was de weg naar een depressie heel dichtbij. Ook al ben je de professional dat mag best gezegd worden.

K. (vrouw, 22 jaar)
Een paar weken na de laatste sessie kreeg ik van K. een uitgebreide terugblik, die mij deze keer wel erg trots maakte. Het hele verhaal is wat te lang, maar een paar stukjes eruit: (ter geruststelling: nadat ik even naast mijn schoenen heb gelopen, ben ik mij inmiddels weer volledig bewust van mijn beperkingen)

…tot slot wil ik nog even zeggen dat ik u heel dankbaar ben voor alles. Ik heb al best wat therapieën gevolgd en psychologen voor mijn neus gehad, maar nog nooit iemand zoals u.

  •  Wat ik bij al de anderen wel kon, kon ik bij u niet: Ik kon voor mijn gevoel niets verbergen.
  •  Eigenlijk zou ik zo graag willen dat er meer psychologen tegen de mens aankijken en patiënten behandelen zoals u dat doet.
  •  Het is ongelofelijk hoe mijn leven, mijn gedachtes en emoties over alles is veranderd. Ik lijk soms wel een nieuw mens geworden.

J. (man, 54 jaar)
…maar het allermooiste wat ik van de week had, is dat ik me weer oprecht gelukkig voelde en hoe goed we het hebben met ons gezin en familie. Dit heb ik in geen jaren meer gevoeld of gedacht en is tot nou toe toch wel het allermooiste wat we bereikt hebben met de sessies. Hiervoor willen we je dan ook bedanken.
Ik ben heel blij dat ik al zo snel bij Rien terecht kon en de stap genomen heb om naar hem toe te gaan.

P. (vrouw, 28 jaar)
In het afgelopen jaar heeft Rien mij van veel dingen bewust gemaakt. Soms zag ik er tegen op om te gaan, maar alle keren dat ik ben geweest voelden voor mij veilig en vertrouwd. Ik kon mijn gevoelens uiten, Rien luisterde en had geen oordeel.  Dit heeft mij geholpen in mijn proces.  Ik heb handvatten mee gekregen hoe ik, voor mij, in moeilijke situaties kan handelen. Deze handvatten zijn voor mij een steuntje in de rug en ik ben dankbaar dat ik dit proces samen met Rien heb mogen aangaan.  

C. (vrouw, 31 jaar)
In ca. vier maanden tijd heeft Rien mij geholpen om uit een diep dal omhoog te klouteren. Hij heeft me zeer verhelderende inzichten gegeven over mijzelf en anderen; inzichten die me (op dagelijkse basis) ook daadwerkelijk helpen om vooruit te komen in mijn leven. Ik ben Rien erg dankbaar voor zijn ondersteuning en zou hem zeker aanbevelen. 

Y. (vrouw, 57 jaar)
Mede dankzij de fijne gesprekken en heldere uitleg van jou gaat het weer goed met me. Schiet niet meer direct in de stress wanneer er iets langskomt.

M. (man, 35 jaar)
Nu, een half jaartje na ons laatste gesprek merk ik dat ik veel  gemakkelijker met problemen om kan gaan. Zowel in mijn werk als prive. Ik heb geleerd rustig naar lastige dingen te kijken en er niet over te gaan malen. Ben ook veel minder gestressed.
De gesprekken waren met name in het begin best heftig maar er was eigenlijk altijd ook wat te lachen!

S. (vrouw, 47 jaar)
Ik heb geleerd hoe ik moet denken  en wat ik moet doen als ik een dipje krijg. Ik voel me nu veel beter dan een paar maanden terug. Nog een keer bedankt voor alles.

P. (man, 32 jaar)
Ik neem ook wel veel dingen uit onze gesprekken mee in het dagelijks leven. Het is fijn en makkelijker om zaken vanuit een breder perspectief te bekijken dan ik vroeger altijd deed.

H. (man, 42 jaar)
Het gaat goed. Ik maak mij niet meer zo druk over allerlei dingen . Hiernaast is mijn zelfvertrouwen en daadkracht ook aanzienlijk toegenomen,waardoor ik in het dagelijks leven beter in mijn vel zit. Verder wil ik jou bedanken voor je hulp, ik  heb mijn afspraken bij jou ervaren als zeer prettig omdat ik in een ontspannen sfeer mijn problemen kon uiten, waarna jij op een een voor mij  efficiente manier kon uitleggen hoe ik over bepaalde situaties anders kon denken.

R. (vrouw, 61 jaar)
Nogmaals dank voor je hulp; het heeft mij anders naar mezelf laten kijken en me meer vertrouwen in mijzelf gegeven.

C. (vrouw, 28 jaar)
Ik ben heel blij dat ik al zo snel bij Rien terecht kon en de stap genomen heb om naar hem toe te gaan. Uiteindelijk aan 5 consulten genoeg gehad en sinds die tijd voel ik mijzelf weer lekker in mijn vel zitten.
Een stukje verwerking, maar ook dingen waar ik in het heden tegen aan liep ben ik nu anders gaan zien/ bekijken. Wat me ook zeer veel geholpen heeft is dat alleen zijn echt niet erg is en nu vind ik het zelfs heerlijk de momenten die ik alleen heb.
Ook over het topje van de berg kijken (kijken wat een ander nu eigenlijk echt bedoelt en daar ook begrip voor te tonen) heeft me heel erg geholpen. Zo leer je niet alleen jezelf maar ook je partner, of wie dan ook beter te begrijpen en kun je veel beter omgaan met meningsverschillen/conflicten. Rien bedankt!

N. (man, 25 jaar)
Toen mijn leven werd beïnvloed door nare gedachtes en spanningen, kwam ik via de website terecht bij Rien, In het begin heel erg spannend omdat ik niet wist wat ik ervan moest verwachten. Na de eerste keer voelde het eigenlijk goed en vertrouwd, ben erg veel over mezelf te weten gekomen, dat ik ook nog met problemen zat waarvan ik dacht dat ik daar geen last meer van had. Ook heb ik geleerd hoe ik met mijn negatieve gedachten om kan gaan en dat ze er eigenlijk ook niet hoeven te zijn. Dus ben een positiever mens nu en voel me een stuk prettiger, dus een stuk minder spanningen! Bedankt Rien voor je fijne en vertrouwde sessies! Op het einde zelfs bijna gezellig te noemen. Nogmaals bedankt!

G. (vrouw, 28 jaar)
Ik merk dat ik veel aan onze sessies gehad heb en heel anders naar dingen kijk. Ik kan mijn aandeel zien in situaties en kan me beter inleven in anderen. Ik blijf wel aangeven waar ik bijvoorbeeld mee zit. Maar doe dat op een manier dat er voor de ander mogelijkheden tot reageren zijn! Ik weet hoe ik over kan komen en ben mij daar bewust van.

R. (man, 41 jaar)
“Ik kijk terug op vruchtbare sessies, met een dosis humor, vrijheid om me emotioneel te uiten en veel realisme van jouw zijde, die mijn leven een stuk aangenamer hebben gemaakt en er voor hebben gezorgd dat ik meer energie overhoud om van de mooie dingen van het leven te genieten!“

P. (vrouw, 30 jaar)
Ik ben je echt heel erg dankbaar voor al je hulp en je tijd en geduld. Je hebt me echt andere inzichten gegeven waar ik iets mee kan. Dank je wel!

D. (vrouw, 57 jaar)
Allereerst heb ik veel aan de gesprekken met jou gehad, veel van geleerd en door het nu los te kunnen laten is mijn leven een stuk aangenamer geworden. Door jou heb ik geleerd om me te richten op de dingen die ik nog wel kan en niet meer verdrietig te worden als mijn lichaam iets niet aan kan. Ik heb nu meer rust in mezelf en geniet van nieuwe hobby’s, waaronder sporten en knutselen. Tegenwoordig leef ik onder het motto van; “Niks moet maar alles mag” dit zal me vanaf nu altijd bijblijven.
Je was een goed luisterend oor. Kortom ik voel me weer een blijer mens. Oprechte dank hiervoor!”

E. (vrouw, 33 jaar)
“Dank je wel voor je hulp. Dankzij jou begrijp ik nu alle negatieve patronen en opvattingen over mezelf, heb ik het zelf in de hand. Dankzij handige technieken die ik bij jou heb geleerd, heb ik nu veel invloed op mijn gedachten. Ik weet het nu dat alles wat ik denk een grote invloed heeft op mijn dagelijks leven. Door mijn gedachten te veranderen merk ik nu dat mijn leven makkelijker is geworden en ik ben een meer tevreden mens, kan meer genieten van het leven en veel beter presteren op mijn werk. Nogmaals bedankt.”

F. (vrouw, 34 jaar)
“Na een tijd van verdriet waar ik zelf niet meer uit kwam, ben ik bij je terecht gekomen. Tijdens de eerste kennismaking voelde ik me direct bij je op mijn gemak. Goede gesprekken, een luisterend oor, betrokkenheid en soms grappige tekeningen hebben bij mij een hoop duidelijk gemaakt. Ik voel me weer de oude! Rien, super bedankt.”

T. (man, 23 jaar)
“Ik kwam bij je na al een jaar bij een andere psycholoog te hebben gelopen. Daar werd bij mij ADD geconstateerd en vervolgens werd dit de focus van de sessies. Toen ik bij jou kwam had ik het gevoel dat jij meteen begreep waar het echt om ging. Door de goede sessies en de persoonlijke aandacht die ik daarnaast nog via de mail ontving voor mijn huiswerkopdrachten, ben ik positiever tegen dingen aan gaan kijken. Inmiddels ben ik zelfs weer met plezier aan het studeren. Ontzettend bedankt voor je hulp!”

D. (man, 40 jaar)
“Toen ik je belde voor het maken van een afspraak zat ik in een diep dal. Vanaf het eerste gesprek heb ik het gevoel gehad dat je mij door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen hebt gecoacht om uit het dal te klimmen en de top te bereiken. Ik moest het zelf doen, jij hebt de handvatten aangereikt. En nu voel ik mij weer de persoon die ik altijd ben geweest.”

C. (vrouw, 43 jaar)
“Dankjewel voor de gesprekken! Ik heb er veel aan gehad, van geleerd en door los kunnen laten al was het maar door alleen te vertellen en antwoorden te geven op je doorvraag-vragen!”

L. (vrouw, 29 jaar)
“Het gaat nu ontzettend goed met mij. Voel me prima, nuchter en vrolijk. Doe m’n ding en lijkt ook nog van een ‘leien dakje’ te gaan. Heb ontzettend baat gehad bij de gesprekken en trainingen.”

H. (man, 49 jaar)
“Ik heb me tijdens de sessies met jou altijd op mijn gemak gevoeld, je gaf me het gevoel dat ik mijn verhaal kwijt kon en gaf me tips om de dingen eventueel anders aan te pakken. Je was een goed luisterend oor. Kortom ik heb er zeker wat aan gehad, waarvoor nogmaals dank.”

J. (vrouw, 30 jaar)
“Met mij gaat het heel goed, mensen uit mijn omgeving merken ook dat ik erg veranderd ben op een positieve manier. Ik ben niet meer zo opvliegerig als voorheen en ik ben ook een stuk rustiger geworden en dat voelt erg goed tevens zit ik ook erg goed in mijn vel. Kortom jouw gesprekken hebben mij heel erg goed geholpen en daar ben ik echt heel erg blij mee, dank je wel.

M. (vrouw, 61 jaar) en J. (man, 70 jaar)
“De therapie heeft ons echt geholpen. We voelden ons erg bij je thuis. Ook het huiswerk dat we mee kregen stimuleerde ons met de problemen aan de slag te gaan. We hebben daardoor samen veel gepraat waardoor we ons sterker zijn gaan voelen in de situatie met betrekking tot onze dochter. We zijn ons nu veel meer bewust van de processen die zich in ons afspelen zodat we daar nu beter mee om kunnen gaan. Hartelijke dank voor de rustige, sympathieke manier waarop je ons geholpen hebt. Gelukkig ontbrak het je ook niet aan humor.”

C. (vrouw, 20 jaar)
“Door de gesprekken ben ik op een andere manier naar mezelf gaan kijken, ik ben me bewust geworden van mijn gedrag. De stap om te gaan was groot, maar het eindresultaat nog vele malen groter.”

H. (man, 57 jaar)
“Ik sta ik momenteel wel relaxt in het leven. Mede dankzij jouw inbreng in deze ben ik daartoe wel in staat. Vooral de herkenbare zaken die jij boven water hebt gehaald waren een eyeopener. Daar denk ik nog regelmatig aan. Ook de rustige manier waarop jij een en ander uitlegde en besprak was voor mij wel een rustpuntje in die hectische tijd waarin ik toen zat.”

J. (man, 34 jaar)
Het is na ons laatste gesprek allemaal zeer voorspoedig gegaan. Ik kan alles goed relativeren mede dankzij de methodes van jou. Ik ben heel druk op mijn werk en sta een stuk sterker in mijn schoenen.”

A. (vrouw, 40 jaar)
“Ik heb mijn gedachten meer in de hand door de techniek die ik nu toepas.”

M. (man, 51 jaar)
“Je komt rustgevend over en je had dingen bij het goede eind, zonder dat ik daar iets over gezegd had. Je sloeg dus diverse spijkers op de kop”.

D. (vrouw, 30 jaar)
“De handvaten die je mij hebt gegeven pas ik nog steeds dagelijks toe, ook wil je ik bedanken voor je geduld en begrip, want ik ben niet altijd even handelbaar geweest.”

J. (man, 21 jaar)
“Het gaat weer ontzettend goed met me en dat is ook mede dankzij jou. Het zal moeilijk worden om in de reguliere geestelijke gezondheidszorg een psycholoog te vinden die zich zo voor je inzet als Rien Walravens. Bovendien zijn de kennis, ervaring en scherpte kwaliteiten die ik bij andere psychologen nog niet heb gezien.”

R. (man, 39 jaar)
“Hartelijk dank voor je steun en advies, alsmede voor de humor.”

J. (vrouw, 51 jaar)
“Herhaaldelijk haal ik nog dingen naar boven die wij besproken hebben of kijk eens terug in de informatie die ik van je heb gekregen. Ik heb onze gesprekken als heel steunend en leerzaam ervaren. Ik ben blij dat ik jouw herhaaldelijke aanmoediging om mijn angst onder ogen te zien en er niet compleet voor op de loop te gaan, ter harte heb genomen. Het is nog steeds een belangrijk stukje werkterrein maar ik kan er steeds beter mee overweg. Ik zou jou willen typeren als een no-nonsense therapeut die zich op een prettige, professionele manier betrokken toont.”

H. (man, 47 jaar)
“Ik heb toch wel op diverse adressen tegenover een psycholoog gezeten, en ken daardoor het verschil tussen iemand die zijn beroep uitoefent, en iemand die zijn beroep beleeft… wat mij betreft val jij absoluut onder de laatste categorie. Ik ben meer dan eens verbaasd geweest over het niveau dat je beheerst op het gebied van luisteren (en onthouden).Wat mij betreft een hele bijzondere, waardevolle, onderscheidende, vaardigheid in jouw vakgebied.”

J. (man, 59 jaar)
“Het gaat weer goed, ik heb van je genoten.”