Voor werkgevers

Naast het behandelen van individuele cliënten, kunnen ook werkgevers van mijn diensten gebruik maken. Ik bied de combinatie van mijn jarenlange ervaring als organisatie-adviseur en, inmiddels ook jarenlange, ervaring als therapeut. Hierdoor heb een goed inzicht in persoonlijke, individuele factoren die bijdragen aan stressklachten en burnout, maar ook in de sociale en organisatorische factoren die hierbij een rol spelen.

Ik kan mijn bijdrage leveren op verschillende manieren.

Voorlichting

Over de samenhang tussen prestaties en de manier waarop er in de organisatie met stress wordt omgegaan. De taak van een manager is het beste uit de mensen te halen en zo een goed resultaat te realiseren. In vijfentwintig jaar advieswerk heb ik te vaak gezien dat managers vaak precies het verkeerde doen. Niet uit onwil, maar uit onwetendheid. Medewerkers presteren verre van optimaal, re-integratie na ziekte duurt onnodig lang, et cetera. Het kost veel leed en veel geld. Er is echter altijd wat aan te doen.

Voorlichting kan in de vorm van een lezing, workshops, (groeps)discussies.

Advies

Met betrekking tot het beleid rond het omgaan met stress(klachten) in een organisatie; algemeen of toegespitst op een specifieke situatie.

Begeleiding of coaching

Van managers bij het verbeteren van hun inzichten en vaardigheden en het in de praktijk toepassen daarvan.

Behandeling

Van managers of medewerkers die met stressgerelateerde problemen te maken hebben. Dit kan vanuit een werkende situatie, maar ook in het kader van een re-integratietraject.

 

Gezien de veelheid aan invalshoeken, geef ik er de voorkeur aan om verdere informatie in een – vrijblijvend – oriënterend gesprek te geven.